MIN METODE

 

Kort om den systemiske tilgang:

Systemisk teori og metode kan bruges til at forstå, hvordan familier fungerer som ‘system’, herunder relationer, kommunikation og samtaler mellem de forskellige familiemedlemmer. Systemisk tilgang er derfor særdeles relevant hvis man ønsker at skabe forandring, da man sjældent opnår varig forandring hvis man kun fokuserer på enkelte dele, og ofte opnår langt bedre resultater ved at forstå familien som helhed. Ellers vil der let være rammer eller barrierer der modvirker den forandring man ellers ønsker at opnå.

Kort om den narrative tilgang:

Kongstanken i den narrative metode er at problemet er problemet; personen er ikke problemet.
Denne tilgang afspejler virkelig min tilgang til det at virke som terapeut. Ingen mennesker får lyst til at udvikle sig af, at blive betragtet som et problem.
Den narrative tilgang er på mange måder et barn af den systemiske tilgang, og de bliver ofte anvendt sammen.

Der er specielt i børn- og unge-terapi opnået utroligt positive resultater med udgangspunkt i den narrative tilgang, da den arbejder på nænsom, kreativ og samarbejdende facon. Den bygger på tanken om, at vi som mennesker udvikler vores identitet via de historier vi får fortalt, og bygget op igennem vores opvækst og liv. Der er også meget fokus på hvilke relationer man har, og hvornår og hvordan man kan have brug for at ændre disse relationer.

Der er for ethvert menneske noget der ‘gemmer sig mellem linjerneø, og der kan være brug for at undersøge disse historier, og se om der er ikke-fortalte historier der er brug for at udvikle og få fortalt. Det er det jeg som psykoterapeut gerne vil hjælpe til med, og støtte dig i.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *